instigare la cultura





( ....dacă trece pe stradă în tovărăşia prietenelor, oricât ar fi ea de frumoasă, ştii că nu ai nici o şansă. Nu-ţi rămâne altceva de făcut decât să te uiţi lung în urma ei, să suspini şi să visezi cum ar fi fost „dacă”.

...dacă stă în spatele unui ghişeu de bancă, oricât ar fi ea de incitantă, ştii că nu se poate, chiar dacă ai avea suficient curaj. Şi nu numai din cauza geamului blindat. O să visezi degeaba la ea, aşa cum visezi şi la banii închişi în seif.

...dacă se strecoară printre mese cu tava pe care sunt şi halbele comandate de tine, oricât ar fi de accesibilă în aparenţă, ştii că riscul este prea mare. Să-şi bată joc de tine, sau să reducă totul la o tranzacţie financiară. Nu-ţi rămâne decât să o păstrezi ca pe un personaj în poveştile pe care le spui prietenilor.

De ce ţi se întâmplă toate astea? Pentru că se vede prea limpede că eşti un „intelectual”. Prea neîndemânatic să fluieri după ea pe stradă, prea sărac să dai cu tupeu indicaţii despre conturile tale, prea timid să o ciupeşti de fund. Dar dacă ea ar sta pe o bancă în parc, sau pe scaunul din autobuz, şi ar citi o carte? Ai şti tu cum să cucereşti femeia pornind de la acest mic avantaj oferit de soartă? Cum nu sunt foarte multe edituri în ţara asta, eşti pregătit să aminteşti, cu detaşare, un alt titlu publicat sub aceeaşi marcă? Sau nu mai eşti la curent cu piaţa editorială, pentru că n-ai mai trecut de un an printr-o librărie? Aşa cum îţi cumperi „ţoale de fiţe”, ca să impresionezi femeile, n-ar fi rău să mai cumperi, din când în când, o carte. Pe care să o şi citeşti! Probabil că ţine în mâna o carte de succes. Ai zărit numele autorului, sau titlul. Dacă ai mai fi răsfoit în ultima vreme o revistă, ai fi putut să spui câte ceva despre ea, dar aşa, cum o să deschizi vorba? Bine e să citeşti chiar tu cărţile, dar, off, poate că nu mai ai suficient timp pentru asta. Pentru că nici nu prea mai eşti la curent cu ceea ce merită citit. Caută atunci în orice revistă sau ziar şi pagina de cultură, nu numai pe aceea de sport şi, cine ştie, poate că prezentarea unei cărţi te va îndemna la lectură. Poţi să discuţi cu ea măcar aşa, în general, despre cartea de dragoste sau despre romanul science-fiction? Dacă nu, oricât de „intelectual” ai arăta, tocmai ai pierdut ocazia să cucereşti femeia visurilor tale! Ţi-am întins o capcană, recunosc..... Poate că nu este tocmai cinstit să leg cartea de cucerirea unei femei. Dar te-am văzut pe stradă cum te uitai lung la ea, la cartea pe care o citea, şi nu ştiai cum să o abordezi. Cine ştie, printre alte metode „de succes”, poate că funcţionează şi aceea pe care ţi-am destăinuit-o acum! Iar dacă nu, tot tu o să fii în câştig! ...)




sursa: goodmorning.ro

---

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu