o seara prin gradina botanica...

(...inca o veste trista pentru iubitorii de etnobotanica. Se pare ca guvernul a scos etnobotanicele din Spice Shop-uri în afara legii. Imi pare foarte rau pentru acesti tineri care isi petreceau serile intalnindu-se intre ei si facand schimb de tot felul de plante care mai de care mai colorate si mai aromate. Se pare ca Romania nu incurajeaza tinerii sa iubeasca natura si mai ales nu agreeaza serile distractive (asa se zicea pe vremea mea), de cand au aflat ca mai nou tinerii, din lipsa de ocupatie, nu se mai rezuma la a face schimb de plante intre ei....ba chiar au inceput sa le mestece sau chiar sa le fumeze. Nu stiu cum or fi tinerii din ziua de azi dar pe vremea mea nu am auzit pe nimeni care sa isi fi fumat "ierbarul"...curios totusi, plante existau si atunci, dar nah... poate nu asa de "bune" ca astea din ziua de azi... Se pare ca oficial guvernul a luat aceasta masura, datorita numarului mare de tineri ajunsi la spital intoxicati de tot felul de plante sau chiar, desi nu este oficial de numarul de persoane decedate de pe urma consumului de plante etnobotanice. Se pare ca totusi adevaratul motiv al aprobarii acestei legi, din surse neoficiale, ne verificate inca... la urechile premierului Boc ar fi ajuns o vorba cum ca un grup de 5 tineri se pregatesc pe ascuns sa intre in cartea recordurilor...se pare ca acesti tineri si-au propos ca pana la sfarsitul anului sa fumeze gradina botanica din Bucuresti! Asta da incercare!


Din legea data de oamenii care vegheaza asupra noastra, reiese ca:

"...sunt interzise producerea, importul, vânzarea, distribuirea si transmiterea plantelor, produselor vegetale si substantelor care, prin forma ambalajului, continut, prezentare, instructiuni de utilizare, publicitate sau denumire, induc sau pot induce ideea ca folosirea lor, indiferent cum (consum, prizare, aromaterapie) ar putea avea efecte similare celor ale plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante sau psihotrope (cu efecte asupra psihicului). De asemenea, distribuirea si comercializarea pentru studiu etnobotanic (privind denumirile populare ale plantelor) a plantelor si produselor vegetale de felul celor amintite se pot face doar cu autorizatie de la Ministerul Agriculturii."

Vestea buna ar fi ca o sa avem in continuare o gradina botanica in Bucuresti, dar adio ierbare, adio serate distractive si adio oameni lesinati prin parcari cu gurile inclestate!




---

2 comentarii:

Anonim spunea...

am si eu o dilema: cum au ajuns aia la urechile premierului boc? au mers pe burta?

Iulian Carnaru spunea...

cred ca era el pe un scaun..ca altfel nu imi explic nici eu... :)))

Trimiteți un comentariu